Algemene informatie

De Handbalschool Brabant biedt een opleidingsprogramma dat kinderen en jongeren naast de trainingen bij hun vereniging kunnen volgen. Het opleidingsprogramma bestaat uit trainingen, trainingsstages, oefenwedstrijden en/of deelname aan toernooien. Het exacte programma verschilt per trainingsgroep. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan mentale vaardigheden, medische begeleiding (o.a. fysiotherapie en performance scan) en voedingsadviezen.

Voor wie is het opleidingsprogramma bedoeld?
Het opleidingsprogramma van de Handbalschool Brabant is bedoeld voor talentvolle kinderen en jongeren die meer uit het handbal willen halen. Het programma volg je naast de trainingen en wedstrijden bij je vereniging.

Wanneer wordt er getraind?
De centrale trainingen vinden plaats op zaterdag. In het overzicht van trainingstijden kun je zien hoe laat en waar er getraind wordt. Door de week zijn er daarnaast nog extra trainingsmogelijkheden.

Welke trainingsgroepen zijn er?
In totaal zijn er zes trainingsgroepen: meisjes B, C en D/E en jongens B, C en D/E. Voor seizoen 2020-2021 gaat het bij de meisjes om geboortejaren 2003 t/m 2011 en bij de jongens van 2004 t/m 2011. De Handbalschool Brabant kan op basis van groepsgrootte en kwaliteiten ervoor kiezen in overleg met betrokkenen om spelers in een andere trainingsgroep/leeftijdscategorie te plaatsen. De leeftijdscategorieën van de trainingsgroepen van de Handbalschool kunnen afwijken van die van de door het NHV gebruikte leeftijdscategorieën in de competitie. De trainers selecteren uit de aanmeldingen tussen de 20 en 25 spelers/keepers per trainingsgroep. Dit gebeurt bij de selectietrainingen.

Hoe kan ik me aanmelden voor de selectietrainingen?
Vanaf mei kun je je aanmelden voor de selectietrainingen via deze website. Dit kan tot 1 september.

Wanneer vinden de selectietrainingen plaats?
De selectietrainingen vinden elk jaar in september plaats en wel op zaterdag 5 en 12 september 2020. Na aanmelding ontvang je half augustus een uitnodiging om deel te nemen aan deze trainingen.

Wat zijn de kosten?
Aan het opleidingsprogramma zijn kosten verbonden. De kosten bedragen € 220,- (bedrag seizoen 2020-2021) voor 26 trainingen van 2 uur. De deelnemersbijdrage wordt in twee termijnen van € 110,- geïncasseerd rond 1 november en 1 februari. Daarnaast is elke deelnemer verplicht een wedstrijdtenue (shirt en broek) aan te schaffen. Dit kost € 42,50 (bedrag seizoen 2020-2021).

Hoe zit het met toernooien en activiteiten?
Deelname aan toernooien of activiteiten als een trainingsstage is optioneel. Hier kunnen extra kosten aan zijn verbonden. Deze worden per activiteit bekend gemaakt.

Kan ik ook extra kleding aanschaffen?
Een wedstrijdtenue dien je verplicht aan te schaffen. Daarnaast kun je optioneel andere kleding zoals een trainingspak of sokken, of een sporttas aanschaffen.

Wie is de Handbalschool Brabant?
De stichting Handbalschool Brabant is een onafhankelijke organisatie die talentontwikkeling binnen het handbal bevordert. Dit doen wij samen met een aantal partners en in afstemming met het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Het is een vrijwilligersorganisatie; er zijn geen beroepskrachten in dienst. Alle trainers, teammanagers, begeleiders, administratieve en organisatorische ondersteuners, en bestuursleden leveren vrijwillig een bijdrage aan de talentontwikkeling van de deelnemers.