Sportpsychologie, coaching en mentale trainingen

De technische, tactische en conditionele vaardigheden van een sporter worden pas echt interessant als zij die ook optimaal kunnen benutten op de momenten wanneer het er (echt) omgaat. Daarom is het van belang dat wij ook aandacht hebben voor de mentale kant van de sport. Jouw Psychologisch Voordeel gaat de Handbalschool hierin ondersteunen, zodat iedere sporter hier zijn of haar voordeel mee kan doen. Ontdek de kracht van sport in combinatie met psychologie en de kracht van mentale vaardigheden bij het verbeteren van jouw handbalprestaties!

Hoe kunnen sporters hun technische, tactische en conditionele vaardigheden optimaal benutten, door vaker een topprestatie te leveren, ook wanneer het er echt omgaat? Op welke manier kunnen de trainers hier een rol in spelen? En wat kan de handbalschool beleidsmatig doen om ook op de lange termijn te zorgen voor een ideaal “prestatie klimaat”? Ik ben Jitze Jouwsma, eigenaar van Jouw Psychologisch Voordeel (www.jouwpsychologischvoordeel.nl) en ik ga mij o.a. bezighouden met het beantwoorden van de bovenstaande vragen. Daarbij maak ik als Toegepaste (sport) Psycholoog gebruik van mijn kennis over motivatie-, sport- en prestatiepsychologie. Met Jouw Psychologisch Voordeel laat ik het liefste zoveel mogelijk mensen op een toegankelijke en bruikbare manier de voordelen van de psychologie ervaren. Ik doe mijn “werk” met enthousiasme, trots en passie! Ik bied net dat ene stapje extra, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. (J)it’s the dream! info@jouwpsychologischvoordeel.nl

De juiste samenwerking maakt je sterker, daarom ga ik een samenwerking met de handbalschool aan. Met mijn specialistische kennis en vaardigheden help ik de handbalschool bij het ontdekken van haar mogelijkheden en het verwezenlijken van haar doelen. Samen met de handbalschool gaan ik kijken waar we de psychologie zichtbaar (mentale training & coaching) en soms minder zichtbaar (adviserend/beleidsmatig) kunnen inzetten om uiteindelijk de individuele en gezamenlijke prestaties te verbeteren.

Om ervoor te zorgen dat de ideeën en doelstellingen zo haalbaar en toegankelijk mogelijk blijven ga ik dit niet alleen doen. Los van het feit dat er zoveel mogelijk met de trainers en het bestuur wordt samengewerkt zal er ook ieder jaar een Fontys student onder mijn leiding verschillende werkzaamheden verrichten. De student van de opleiding Toegepaste Psychologie, met als specialisatie Sport & Performance Coaching, kan zijn stageopdrachten vervullen, ervaring op doen en ondertussen meehelpen aan een haalbare en toegankelijke samenwerking met de handbalschool. Op deze manier blijft het een realistische win – win constructie, waar uiteindelijk iedereen, maar vooral de sporters van zullen profiteren.