Vervroeg proces talentscoutingsdagen voor de damesselectie U17/18

Voorheen werden de dames u17/18 de Youth genoemd, dit betreft de lichting van 2002/2003. Tijdens de scoutingsdagen in mei 2017 zijn zei voor het eerst gescout. Uit de groep zijn 31 meiden geselecteerd genaamd de Talents. Er is gekozen om deze lichting eerder te selecteren in verband met het open EK in Zweden wat in juli 2018 gepland staat. Een goed resultaat is dan ook van belang voor deelname aan de/het EYOF.

Komend jaar blijft het proces van de 1e en 2e selectiedag bestaan. Tijdens de 1e dag worden er meiden geselecteerd die niet in de huidige talents groep zitten. Bij de 2e selectiedag worden de geselecteerde meiden van de 1e selectiedag gemengd met de meiden van de talents. Er wordt dan onderling gespeeld waarna de selectie U17/18 geselecteerd wordt.

1e scoutingsdag: 10 februari 2018, ochtend en middag, Sportcomplex Triosminos te Duiven.

2e scoutingsdag: 28 februari 2018, ochtend en middag, spotcomplex Papendal

Volgens het beleidsplan zijn er een aantal RTC’s actief. Opgave gebeurd dan door de technische managers van de RTC’s. Dit geldt voor RTC Metropool, Noord, Noordwest en zuid. Waar geen RTC actief is zal de Handbalschool samen met de technisch manager de aanmelding verzorgen. De aanmeldingen gebeuren via TVS.