Algemene informatie seizoen 2023-2024

De Handbalschool Brabant biedt een opleidingsprogramma dat kinderen en jongeren naast de trainingen bij hun vereniging kunnen volgen. Het opleidingsprogramma bestaat uit trainingen, trainingsstages, oefenwedstrijden en/of deelname aan toernooien. Het exacte programma verschilt per trainingsgroep. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan mentale vaardigheden, medische begeleiding (o.a. fysiotherapie en performance scan) en voedingsadviezen.

Wie is de Handbalschool Brabant ?
De stichting Handbalschool Brabant is een onafhankelijke organisatie die talentontwikkeling binnen het handbal bevordert. Dit doen wij samen met een aantal partners en in afstemming met het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Het is een vrijwilligersorganisatie; er zijn geen beroepskrachten in dienst. Alle trainers, teammanagers, begeleiders, administratieve en organisatorische ondersteuners, en bestuursleden leveren vrijwillig een bijdrage aan de talentontwikkeling van de deelnemers.

Voor wie is het opleidingsprogramma bedoeld?
Het opleidingsprogramma van de Handbalschool Brabant is bedoeld voor talentvolle kinderen en jongeren die meer uit het handbal willen halen. Het programma volg je naast de trainingen en wedstrijden bij je vereniging.

Wanneer wordt er getraind?
De centrale trainingen vinden plaats op zaterdag. In het overzicht van trainingstijden kun je zien hoe laat en waar er getraind wordt. De trainingen zullen tussen 8.30 uur en 12.30 uur plaatsvinden.

Welke trainingsgroepen zijn er?
In totaal zijn er zes trainingsgroepen:

Jongens Oud           geboortejaren 2007-2008-2009
Meisjes Oudgeboortejaren 2007-2008-2009
Jongens Jonggeboortejaren 2010-2011
Meisjes Jonggeboortejaren 2010-2011
Jongens Jong-jonggeboortejaren 2012-2013-2014
Meisjes Jong-jonggeboortejaren 2012-2013-2014

Voor seizoen 2023-2024 gaat het om geboortejaren 2007 t/m 2014. De Handbalschool Brabant kan op basis van groepsgrootte en kwaliteiten ervoor kiezen in overleg met betrokkenen om spelers in een andere trainingsgroep/leeftijdscategorie te plaatsen. De leeftijdscategorieën van de trainingsgroepen van de Handbalschool kunnen afwijken van die van de door het NHV gebruikte leeftijdscategorieën in de competitie. De trainers selecteren uit de aanmeldingen tussen de 20 en 25 spelers/keepers per trainingsgroep.

Wie zijn de trainers ?
De trainers van de verschillende groepen zijn terug te vinden op de pagina’s van de betreffende trainingsgroep

Selectie(trainingen)
Voor de trainingsgroepen vinden er altijd selectietrainingen plaats. De selectietrainingen voor de trainingsgroepen waar selectie op van toepassing is, vinden elk jaar begin september plaats. De selectietrainingen voor het seizoen 2023-2024 zijn op zaterdag 9 en zaterdag 16 september in het
T-Kwadraat in Tilburg. Na aanmelding ontvang je half augustus een uitnodiging om deel te nemen aan deze trainingen. De groepen waar geen selectietrainingen op van toepassing zijn, starten direct met het reguliere trainingsprogramma.

Wat zijn de kosten?
Aan het opleidingsprogramma zijn kosten verbonden. De kosten voor seizoen 2023-2024 bedragen € 270,- voor alle trainingsgroepen.
Hiervoor krijg je 25 trainingen. De C en B trainingsgroepen krijgen daarnaast extra ondersteuning door onze fysiotherapeuten, sportpsycholoog en sportdiëtist.

De deelnemersbijdrage wordt geïncasseerd via een iDEAL betaalverzoek rond November. Daarnaast is elke deelnemer aan de zaterdagtraining verplicht een wedstrijdtenue (shirt, broek en sokken) aan te schaffen. Het bedrag voor komend seizoen 2023-2024 zal € 57,- bedragen, dit is een indicatief bedrag.

Hoe zit het met toernooien en activiteiten?
Deelname aan toernooien of activiteiten als een trainingsstage is optioneel. Hier kunnen extra kosten aan zijn verbonden. Deze worden per activiteit bekend gemaakt. Deelname aan deze (extra) activiteiten is voorbehouden aan de deelnemers van de centrale zaterdagtraining.

Kan ik ook extra kleding aanschaffen?
Een wedstrijdtenue dien je verplicht aan te schaffen als je deelneemt aan de zaterdagtraining. Daarnaast kun je optioneel andere kleding zoals een trainingspak of een sporttas aanschaffen.